Företagstjänster

EDI/SVE – Elektronisk faktura till företaget

Inom alla företag och verksamheter är det viktigt med en så effektiv administration som möjligt.

Som företagskund hos Fortum Markets finns möjligheten att få EDI-faktura (Electronic Data Interchange) från Energikundservice. Den elektroniska fakturan läses direkt in i ekonomisystemet. Därmed minskar risken för fel, samtidigt som möjlighet till automatisk kontering och kontroll för attestering ges.

Tjänsten innebär att företaget får fakturorna elektroniskt som EDI-filer istället för i pappersformat. Lösningen kräver systemstöd, kontakta din IT-leverantör för att undersöka möjligheter till EDI-fakturering hos er. Energikundservice använder sig av EDIFACT Fulltextfaktura D.96A eller Svefaktura.

Har ni frågor om tjänsten eller önskar komma igång med EDI-fakturering? Kontakta oss på efaktura@energikundservice.se.

E-postfaktura

Som företagskund hos Fortum Markets finns möjligheten att få er faktura via e-post. Att få fakturan via e-post är enkelt, eftersom den kommer direkt till er e-postadress i god tid före förfallodagen. Den ser precis ut som pappersfakturan gör idag.

Så här ansöker du om e-postfaktura:
Skicka ett e-post meddelande till oss på adress mejlfaktura@energikundservice.se och meddela ert kundnummer eller fakturanummer (båda uppgifterna finns på din pappersfaktura). Uppge också den e-postadress som ni önskar få fakturorna levererade till. Vi rekommenderar att ange en mailadress som delas mellan kollegor. Så att ni inte missar att betala någon faktura, exempelvis p.g.a. att någon är på semester.

Om du redan har valt e-postfaktura men inte hittar den, kolla i mappen för skräppost – den kan ha hamnat fel.

 

Back to Top